Blog

Jahňacia pečeň so zemiakovými plackami

4 porcie vhodné aj pre bezlepkárov

 

Ingrediencie

 

500g jahňacej pečene

1 veľká cibuľa

1 PL bravčovej masti

Himalájsku soľ

Mleté čierne korenie

Kečup

 

Ingrediencie na placky

 

1kg zemiakov

200 g ryžovej múky

2 - 3 vajíčka kačacie

5 strúčikov cesnaku

2 štipky majoránky

Himalájska soľ

Mleté čierne korenie

 

Postup

 

Posekanú cibuľku speníme na polievkovej lyžici masti do zlata. Pridáme na rezančeky nakrájanú pečeň a prudko orestujeme.

Dochutíme himalájskou soľou, mletým čiernym korením a kečupom a odstavíme.

 

 

Na placky si pripravíme cesto:

 

Postrúhané zemiaky zamiešame s vajíčkami, korením a soľou a postupne pridávame múku, kým nevznikne polotuhé cesto.

Nakoniec pridáme roztlačený cesnak  a majoránku podľa chuti.

Na rozpálenej bravčovej masti pečieme malé kolieska v priemere 10cm, z oboch strán do zlata.

Podávame s kečupom a s kyslou pochúťkovou smotanou.

 

Tip

Miesto bravčovej masti, používam kokosový olej.

 

Moja rada

Pečeň restujte krátko, po odstavení z pece dochuťte himalájskou soľou.

Vhodné pre pri bezlepkovej diéte pre celiatikov.

 

Jahňacia pečeň so zemiakovými plackami