Blog
Cibuľový sirup | na kašeľ
 
 
je veľmi jednoduchý a účinný spôsob ako sa zbaviť kašľa, nádchy,  ale aj  iných respiračných problémov. Prečisťuje dýchacie cesty, odstraňuje zápaly z hrdla. Tlmí bolesť, pomáha odstraňovať hlieny. Je účinný pri posilnení imunitného systému. Zahrieva tak ako cesnakové mlieko a dezinfikuje ako cesnakové mlieko, fenikel, či škorica. Cibuľa obsahuje prírodné antibiotikum alicín. Je močopudná, pomáha nám prečisťovať obličky a močový mechúr.  Rýchly, prírodný domáci liek a bez cibule niet žiadnej domácnosti. V kuchyni je nepostrádateľná. Používa sa do šalátov, polievok, na prípravu mäsa, či zeleniny. Znižuje hladinu cukru v krvi, dokonca aj krvný tlak a pretože je taká úžasná pripravujeme z nej cibuľový sirup.
 
 
Recept
 
Ingrediencie
 
2 kusy cibule
1/2 litra vody
Domáci med
 
 
Postup
 
Zoberiete si drevenú doštičku a riadne ostrý nožík. Cibuľu očistite od korienkov a tvrdej šupky, na doštičke rozrežete na dve polovice a tie následne narežete na tenké prúžky. Vodu si prevaríte, trošku schladíte. Do skleneného pohára dajte jemne nakrájanú cibuľu, pridajte 2-3 polievkové lyžice medu a  zalejte pripravenou teplou vodou. Nádobu uzavrite, dajte na teplé miesto postáť (na radiátor, okno), môže to byť aj do druhého dňa. Cibuľa pusti svoju šťavu do medu a vody. Fľaštičku otvorte a pomocou sitka oddelte cibuľu a výluh. Výluh, ktorý ste získali je plný liečivých, protibakteriálnych účinkov, ktorý môžete osladiť domácim medom. Keď pripravujete cibuľový sirup pre deti, môžete použiť červenú cibuľu, ktorá je jemnejšia. 
 
 
Použitie 
 
Takúto prírodnú liečbu cibuľovým sirupom používali už naše staré babičky a mamy. Týchto receptov je veľmi veľa a každý máme ten svoj osvädčený. Týmto výnimočným produktom liečili zápaly v tele, tlmili bolesť. Cibuľový sirup používate ako prírodnú medicínu pri respiračných, prieduškových ochoreniach, chrípke, prechladnutí, nádche, kašli, vykašlievaní. Je dôležitou podporou  imunitného systému v zimnom, ale aj jarnom sychravom počasí.
  
 
Užívanie
 
Cibuľový sirup užívajte pravidelne po lyžičkách niekoľkokrát denne.
Ako alternatívu navrhujem cesnakové mlieko.
 
 
 
 
Cibuľa
 
je bohatým zdrojom vitamínu C, vitamínov B1, B2, provitamínu A, obsahuje aj vlákninu, minerály, zinok, draslík, železo, selén, fosfor, vápnik, síru a kyselinu askorbovú.  Má jedinečnú chuť a štipľavú arómu alicín.
Pridáva sa  do polievok, zeleninových šalátov, nátierok, na rôzne druhy mäsa.  Je to obľúbená korenina s niekoľkými  kvapkami  olivového oleja. 
 
Z môjho e-shopu na podpornú liečbu nádchy, kašľa a chrípky odporúčam tieto výrobky:
 
 
 
cibuľový sirup recept
 
 
suchý kašeľ