Blog

Veľkonočná džabanina

Vhodné aj pre bezlepkárov

 

Ingrediencie

 

Veľkonočný koláč | vianočka

Vajcia

Šunka -  rôzne druhy

Klobása

Kyslé mlieko farmárske

Chren

 

 

Postup

 

Narežte si na kúsky veľkonočný koláč, vajcia, klobásu a rôzne druhy šunky, prisypte nastrúhaný chren a zalejte kyslým najlepšie farmárskym mliekom.  Všetky ingrediencie v miske zľahka premiešajte a podávajte ako chutné a zdravé veľkonočné jedlo.

 

Moja rada

Ak neviete upiecť koláč, tak si kúpte vianočku, miesto kyslého mlieka sa dá použiť kvalitná pochúťková smotana kúpená v jednom zo supermarketov. Chren sa dá tiež kúpiť, aby ste nemuseli rozkopať celú záhradu a aj tak ho nebudete môcť nájsť.

 

Tip

Na Veľkú noc si určite robíte slávnostnú misu a to znamená, že všetky odrezky, ktoré sa Vám rozsypali, nezmestili  a nedajú sa použiť na krásne ozdobenú misu, viete spotrebovať ako ja na Veľkonočnú džabaninu. Ochutnajte, poprípade dosoľte himalájskou soľou a okoreňte. Všetkého s mierou, pretože ingrediencie použité  sú slané, ba niektoré šunky až presolená, preto pozor na zvýšený tlak a cholesterol.

Pri dodržaní určitých ingrediencií, to znamená ak použijete vianočku alebo koláč bezlepkové, bude to vhodné aj pre celiatikov

 

Veľkonočná džabanina

 

Veľkonočná džabanina

 

Veľkonočná džabanina

 

Veľkonočná džabanina