Celiatik Erika Ištvániková
Otváracie hodiny
Blog

Vajíčková pomazánka

 

Ingrediencie

250g masla /farmárske/

5 vajíčka  farmárske / uvarené na tvrdo / ja ich varím v osolenej vode 8 minút.

    /Ak by ste ich varili dlhšie, tak žĺtka stmavnú až zozelenejú/.

Podľa chuti himalájsku soľ,  ja dávam na 2 hroty noža.

1-2 PL teplého farmárskeho mlieka

 

Postup


1. Maslo zmiešame so žĺtkami.

2. Pridáme himalájsku soľ.

3. Nakoniec vmiešame nasekané bielka.

4. Ja osobne pridávam ku žĺtkam trošku  teplého mlieka (farmárske -http://www.farmville.sk/sk/),

    aby bola pomazánka ľahká a  nadýchaná.

5.Trošku nasekaných bielok si nechávam na ozdobenie pomazánky.

    Používam aj kvety pažítky pre jej krásu a blahodarne účinky na organizmus.

 

    Vyskúšajte a uvidíte, že to nemá chybu.

    Samozrejme, že chlieb je bezlepkový.