Celiatik Erika Ištvániková
Otváracie hodiny
Blog
Uväznené vajcia
 
Ingrediencie
 
1 Krajec  chleba
1 vajce
Trojfarebná paprika /červená, zelená, žltá/, po jednom kolečku
Cibuľa
Tuk /olej, masť, maslo/
Himalájsku soľ, mleté čierne korenie
 
 
Postup
 
1. Na tuku orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku, pridáme, na kocky nakrájanú trojfarebnú papriku. Zmes schladíme a vmiešame surové vajíčko, osolíme himalájskou soľou  a mletým čiernym korením.
2. Zoberieme krajec chleba, vyrežeme vnútrajšok  tak,  aby ostal centimetrový okraj. Vnútrajšok si odložíme bokom.
3. Krúžok z chleba, ktorý sme získali položíme na rozpálený tuk na panvicu a do vnútra vlejeme pripravenú orestovanú zeleninu zmiešanú s vajíčkom. 
4. Po chvíľke pečenia prikryjeme vnútrajškom z krajca z chleba, ktorý sme si odložili  a opatrne ho otočíme a krátko chlieb ešte pripečieme  pripečieme. 
5. Servírujeme s kečupom a kyslou pochúťkovou smotanou.
 
Ja používam bezlepkový chlieb a  farmárske vajcia, tie mi chutia najviac. Výborne je keď si zamiešate k zelenine aj nakrájanú cuketu. Celkovo budete mať v dávke jedla viacej vlákniny, čo podporí aj vašu peristaltiku čriev a dodá vam energie na celý deň. 
 
Uväznené vajcia