Celiatik Erika Ištvániková
Otváracie hodiny
Blog
Srdcovo-žalúdkova pomazánka
4 porcie/ bezlepková
 
Ingrediencie
 
1 ks srdce
1 ks žalúdok
Soľ
Mleté čierne korenie
1 cibuľa
2- 3  PL bravčová  masť
 
 
Postup
 
1. Uvaríme si srdce a žalúdok do mäkka, potom ho nakrájame na menšie kúsky vložíme do nádoby a poriadne rozmixujeme, alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Na panvicu si dajte 1 polievkovú lyžicu masti, na ktorej si orestujete nakrájanú na kocky cibuľku,                       pridajte himalájsku soľ, mleté čierne  korenie. 
3. Ku rozmixovanému srdcu a žalúdku pridajte 2 polievkové lyžice masti, orestovanú cibuľku a ešte chvíľku miešajte, aby sa chute spojili. 
4. Podávajte ku celozrnnému chlebu.
 
 
 
Tip
 
Ja som použila morčacie srdce a žalúdok a vy si môžete zmeniť a pripraviť  si z kuracieho srdca a žalúdku. Pomazánku som dochutila čerstvou pažítkou, lebo ju mám pre svoje liečivé a čistiace účinky veľmi rada.  
 
Srdcovo-žalúdkova pomazánka