Otváracie hodiny
Blog

Pstruh na rozmaríne

Vhodné aj pre celiatikov

 

Ingrediencie

 

Pstruh dúhový / Kusy podľa počtu osôb

Himalájsku soľ

Mletú  rascu

Citrón

Vetvičky rozmarínu

Olivový olej

 

 

Postup

 

1. Pstruhy si očistíte, umyte a osušte.

2. Z oboch strán ich potrite trochou olivového oleja.

3. Ochuťte himalájskou soľou, bielou, alebo rúžovou tá ma viac železa, biela viacej vápnika.

4. Citrón nakrájajte na menšie kolieska.

5. Do vnútra pstruhov vložte kolieska citróna, vetvičky čerstvého rozmarínu.

6. Ugrilujte na rozpálenej grilovacej panvici, grile, alebo rúre z každej strany. Stačí takých 10 minút.

Podávajte ako ľahko stráviteľné jedlo, ktoré obsahu  množstvo omega 3 mastných kyselín.

Dobrú chuť!

 

Môj tip

Dochuťte mletou rascou, lebo je to sladkovodná ryba s chudým bielym mäsom.

 

Pstruh dúhový na rozmaríne

 

Pstruh na rozmaríne

Pstruh  dúhový na rozmaríne

Pstruh dúhový na rozmaríne

Pstruh dúhový na rozmaríne