Otváracie hodiny
Blog
Bábovka | tortička
Vhodné aj pre celiatikov
 
Ingrediencie
 
150 g masla 
100 g práškový cukor
100 g múky bezlepkovej PK
1 lyžičku kypriaceho prášku
1 lyžičku rumu
1 lyžička kakaa
3 vajcia
 
 
Plnka 
 
150 g masla
1 PL práškového cukru
 
 
Postup
 
1. Maslo s cukrom a žĺtka vymiešame do penista. 
2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. 
3. Do žĺtkovej masy pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom  a nakoniec  zľahka primiešame sneh z bielkov a rum.
4. Pečte vo forme, ktorú ste si  vytreli tukom a vysypali múkou  v predhriatej rúre na 160 stupňov celzia asi tak 40 – 45 minút. Kontrolujte si to maličkou.
5. Po upečení si ju môžete natrieť vymiešanou plnkou  z masla a cukru.

 

 
Na tanieriku si to dozdobte datľovým sirupom.

Dobrú chuť!

Alžbetkina tortička

Alžbetkina tortička

Alžbetkina tortička

Alžbetkina tortička

Bábovková tortička