Otváracie hodiny
Blog
Fazuľová nátierka s pohánkou
4 porcie/bez lepku, vegan
 
 
Ingrediencie
 
150 g uvarených červených fazúľ alebo  bielych fazúľ
100 g uvarenej vychladenej pohánky
(t.j. cca 30 g v suchom stave)
Malý kúsok čerstvej cibule (max. cca 20 g)
3 polievkové lyžice oleja (olivového alebo konopného)
1 lyžička morskej soli
Mleté čierne korenie podľa chuti
1 lyžičku horčice ak zoženie bezlepkovú
1 sterilizovanú bio uhorku, nastrúhaná na jemno
Môžete pridať  1-2 lyžice rozmixované  zlaté  ľanové semienka
 
 
Postup
 
1. Keď nemáte zvyšok uvarenej zdravej pohánky, spokojne si  uvarte viacej a zvyšok rozvarte na kašu.
2. Všetky suroviny rozmixujete spoločne  mixérom ( dá sa to aj ponorným).
3. Do rozmixovanej hmoty pridajte na jemno nastrúhanú kyslú uhorku ( bezlepkovú).
 
 
Moja rada:
 
Fazuľu je najlepšie cez noc namočiť do vody, aby napučala.
Ak sa vám zdá nátierka riedka, najlepšie a najzdravšie zahusťovadlo je na jemno rozomleté ľanové semienko ( dá sa to na elektrickom mlynčeku na kávu).  Keď pridáte rozomletý ľan, servírujete najskôr až o  pól hodinu, až vám semienko napučí  a úplne sa v nátierke stratí.
 
 
Fazuľová nátierka s pohánkou