Fazuľová nátierka s pohánkou
4 porcie/bez lepku, vegan
Ingrediencie
100 g uvarenej vychladenej pohánky
(t.j. cca 30 g v suchom stave)
Malý kúsok čerstvej cibule (max. cca 20 g)
Mleté čierne korenie podľa chuti
1 lyžičku horčice ak zoženie bezlepkovú
1 sterilizovanú bio uhorku, nastrúhaná na jemno
Môžete pridať 1-2 lyžice rozmixované zlaté ľanové semienka
Postup
1. Keď nemáte zvyšok uvarenej zdravej pohánky, spokojne si uvarte viacej a zvyšok rozvarte na kašu.
2. Všetky suroviny rozmixujete spoločne mixérom ( dá sa to aj ponorným).
3. Do rozmixovanej hmoty pridajte na jemno nastrúhanú kyslú uhorku ( bezlepkovú).
Moja rada:
Fazuľu je najlepšie cez noc namočiť do vody, aby napučala.
Ak sa vám zdá nátierka riedka, najlepšie a najzdravšie zahusťovadlo je na jemno rozomleté ľanové semienko ( dá sa to na elektrickom mlynčeku na kávu). Keď pridáte rozomletý ľan, servírujete najskôr až o pól hodinu, až vám semienko napučí a úplne sa v nátierke stratí.