Otváracie hodiny
Blog
Fazuľová pomazánka
4 porcie | vegan, vhodné aj pre bezlepkárov
 
 
Ingrediencie
 
250 g červených fazúľ alebo biele veľké tie sú najlepšie 
( t.j. cca 100 g fazúľ v surovom stave)
50 g paradajkového pretlaku
2-3 strúčiky cesnaku
3 lyžice bio olivového alebo konopného oleja
Himalájsku soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
 
 
Postup
 
1. Všetky suroviny rozmixujeme spoločne mixérom ( dá sa to aj ponorným). A pomazánka je hotová. Pridať môžete na jemno nasekané čerstvé bylinky alebo mladé lístky púpavy. 
 
 
Moja rada
 
Do pomazánok môžete používať kvalitné oleje, ktoré by bolo škoda používať v teplej kuchyni (tepelnou úpravou by sa znehodnotili). Konopný olej je môj favorit pre skvelý zdroj omega 3 mastných kyselín.
 
 
Obmena
 
Pre vylepšenie pridajte do mäkka orestovanú jednu nakrájanú na kocky cibuľu. Pri restovaní ju trošku posoľte himalájskou soľou, tá stabilizuje krvný tlak, je plná minerálov a môžete vmiešať štipku sladkej alebo štipľavej červenej papriky. A potom už len zamiešajte do hotovej pomazánky.
Fazuľová pomazánka