Otváracie hodiny
Blog
Bravčové rebro s chrenovou omáčkou
4 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov 
 
Ingrediencie
 
600g Bravčové rebro údené
Čierne korenie, himalájska soľ, kmín, kurkuma
Koreňová zelenina, 1 ks mrkva, 1 ks petržlen, 1 cibuľa, 2 ks zemiaky a 1 ks cvikla, 
5 PL šošovice
 
Omáčka
 
Ingrediencie
 
3 PL Kokosová múka 
Chren nastrúhaný
1 PL Bravčová masť
2 dcl mlieka
Korenie, himalájska soľ
 
Postup
 
1. Bravčové rebro som krátko /5 minút /povarila, vodu zliala. 
2. Rebro som dala do čistej vody. Pridala som tam nakrájanú na kocky koreňovú zeleninu, šošovicu, cviklu, zemiaky, polievkové korenie a varila som všetko 3 hodiny do zmäknutia.
3. Rebro som vybrala, posolila himalájskou soľou, okorenila, posypala bylinkami, podliala čistou vodou a dala piecť do vyhriatej rúry. Piekla som ho približne 10 minút.
 
Vývar z mäsa a zeleniny som podala ako polievku.
 
Omáčka
 
Na 1 PL bravčovej masti som spenila kokosovú múku
a na zriedenie som použila mlieko. Po krátkom varení som pridala nastrúhaný chren a dochutila himalájskou soľou a korením. Podávať môžete s uvarenými zemiakmi.
 
 
Bravčové karé s chrenovou omáčkou