Otváracie hodiny
Blog
Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom
 
Kuracie prsia si narežeme na polovicu priečne tak, aby nám „chrbát“ rezňa držal pokope. Naklepeme, posolíme a natrieme rozmixovaným žĺtkom, jednu stranu potrieme medveďou pastou a rezeň zaklopíme, postláčame a potrieme žĺtkom aj zvonka a obalíme v strúhanke, môže byť aj bezlepková.
Vypražíme z každej strany po 3 - 4 minúty. Prekrojime na polovicu, aby bolo vidieť v reze zelené. Podávame spolu so zemiakovým pyré alebo citrónovou ryžou.
Nezabudnite, že jedlo sa je dvakrát: prvý krát očami a potom rozviniete chute na jazyku. Preto sa snažím do každého jedla zakomponovať chute tak, aby ich chuť pôsobila na jazyku a aj po konzumácii zostalo zážitkom.
 
Plnka z medvedieho cesnaku:
 
Spolu vymixujeme uvarené žĺtka, medvedí cesnak, píniové oriešky aj s olivovým olejom a himalájskou soľou. Môžeme pridať čili, alebo kayenské korenie kvôli ostrosti. Lyžicou vmiešame wasabi alebo zázvorovú pastu. Do uvarených bielkov rozdelených na polovice vtrieme pastu a necháme chladiť aspoň pol hodinu pred podávaním.
Píniové oriešky nerozmixujte úplne, plnka vo vajíčkach bude chrumkavá.
 
 
Medvedí cesnak
Ak  je obdobie rastu a zberu medvedieho cesnaku. Ponúkam Vám postup prípravy vynikajúceho pesta.
 
Pracovný postup
 
Pokrájame listy cesnaku, potom ich vložíme do mixéru, prilejeme olej, orechy a himalájsku soľ, preto, že obsahuje všetky minerály a je bez nečistôt. Rozmixujeme na kašovitú konzistenciu. Ak je to potrebné pridáme ešte olej, orechy alebo cesnak, všetko podľa chuti. Na koniec pesto dochutíme citrónovou šťavou. Vhodné aj pre bezlepkárov.
 
 
Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom
 
Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom