Otváracie hodiny
Blog
Pečené baranie rebro s kajenským korením
4 – 6 porcií | vhodné aj pre bezlepkárov
 
 
Ingrediencie
 
4 – 6 baranie rebro
2 štipky kajenské korenie
2 štipky červenú papriku
1 cibuľa
3 štipky čierne korenie
4 – 6 strúčikov cesnaku
4 – 6 štipky himalájskej soli
1 PL bravčovej masti /slnečnicový alebo kokosový olej/
 
 
Postup
 
Bravčové rebierka umyté, usušené natrite kajenským a čierným korením, červenou paprikou, pridajte cesnak a himalájsku soľ
Uložte na pekáč natreté baranie rebrá na ktorý ste dali masť, poprípade kokosový olej. Posypte nakrájanou cibuľou. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 - 200°C za občasného podliatia 1 hodinu. Podávajte so zemiakmi upečenými v rúre.
Všetky ingrediencie sú použité tak, aby to mohli jesť aj celiatici.
 
 
Moja rada
 
Ak nemôžete z určitých zdravotných dôvodov konzumovať bravčovú masť, môžete použiť aj kokosový olej. Taktiež môžete pridať menšie množstvo kajenského korenia.
 
 
Pečené baranie rebro s kajenským korením