Otváracie hodiny
Blog
Červená quinoa s fazuľou
 
 
Ingrediencie
 
13 polievkových lyžíc uvarených fazúľ /adzuki/
1 – 2 lyžice masti / alebo olivového oleja/
1 cibuľa, nakrájaná na kocky
1-2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na plátky
1 červená paprika, alebo aj zelená nakrájaná na kocky
Bio korenie: 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžičky chili,  2 lyžičky mletej rasce, 2 lyžičky himalájskej soli
2 paradajky  alebo 1 plechovka lúpaných  paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 bio mrkva nastrúhaná na jemno nemusí byť, ale dodáva sladkosť miesto cukru, môžete dochutiť lyžicou agávového sirupu, alebo javorového sirupu
Na dochutenie uvareného jedla:  2 lyžičky majoránky, mleté čierne korenie
250 g červená quinoa
 
 
Postup
 
Na  farmárskej  masti  alebo oleji  orestujte cibuľku, cesnak, na kocky nakrájanú  papriku červenú alebo zelenú , po 3-5 minútach pridajte himalájsku  soľ, mleté čierne korenie a spoločne ešte krátko restujte. Pridajte nakrájané paradajky, pretlak, mrkvu a uvarené fazule. Spoločne duste pod pokrievkou 5-10 minút. Zmes nechajte vychladnúť a podľa potreby prislaďte agáve sirupom alebo javorovým  sirupom. Dochuťte majoránkou, podľa potreby soľou, mletým čiernym korením, chilli, mletou červenou paprikou, rascou,  – počítajte s tým, že náplň musí byť trochu výraznejšia.
Takto teplé podávajte s quinou, ktorú si uvarte podľa návodu na obale, alebo ju varte tak ako ryžu. Quinou umyte, zalejte vodou, prisypte štipku himalájskej soli a varte prikryté pod pokrievkou do zmäknutia 15-20 minút. Vody musí byť, asi  tak  1 cm nad quinou.
 
Červená quinou s fazuľou