Otváracie hodiny
Blog
Cícerovo-pohánkový šalát
4 porcie | vhodné aj pre celiatikov
 
 
Ingrediencie
 
 
150 g cíceru
250 g pohánky
1 hrsť špenátu
150 g paradajok
1 malá cibuľa
2 polievkové lyžice oleja /olivového/
Himalájska soľ
Mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
Štipka oregana
 
 
Postup
 
Cícer si namočíme cez noc a potom ho varíme v neosolenej vode do zmäknutia. Pohánka, ktorá je zdravá opláchneme,  uvaríme vo vode asi 5 minút a necháme prikryté až  do zmäknutia. Na oleji  restujeme nakrájanú na kocky cibuľku, do ktorej sme pridali nastrúhaný cesnak, opláchnutý špenát a po chvíľke pridáme uvarený cícer, uvarenú pohánku a nakrájané paradajky. Všetko chvíľu podusíme 2 – 3 minútky, osolíme himalájskou soľou, okoreníme čiernym korením, oreganom a medzi tým zľahka premiešavame, aby sa nám suroviny  spojili. Podávame ešte teplé, ľahké,  diétne a zdravé jedlo.
 
 
Cícerovo-pohánkový šalát