Otváracie hodiny
Blog
Rybacia polievka Halászlé
4 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
1 –  1,5 kg kapor alebo aj iné druhy ryby
1 ks cibuľa
1 polievková lyžica mletá sladká červená  paprika
Himalájska soľ
1 ks štipľavá paprika
 
Postup
 
Ryby umyjeme, očistíme, hlavy, chvosty a plutvy oddelíme a trupy naporciujeme. Na kocky pokrájanú cibuľu a  menšie kúsky ryby dáme variť do 3 litrov vriacej vody a uvaríme  základný vývar.  Po uvarení   polievku precedíme do čistého hrnca, ryby a cibuľu prepasírujeme. Vývar opäť privedieme do varu, osolíme, pridáme zvyšnú rybu, mletú červenú sladkú papriku a jednu štipľavú papričku. Varíme na miernom ohni zhruba 40 minút, odstavíme, podľa potreby dochutíme himalájskou soľou a môžeme podávať.