Otváracie hodiny
Blog
Prekladaný baklažán
Vhodné aj pre celiatikov
 
Ingrediencie
 
1 ks baklažán
1 kg zemiakov
6 vajec
Himalájska soľ
Mleté čierne korenie
Masť na vymastenie nádoby
 
Umyjeme, ošúpeme a nakrájame zemiaky na kolieska. Narežeme baklažán na tenké plátky, osolíme a chvíločku  (5 minút) necháme postáť. Vodu necháme odkvapkať. Utierkou odsajeme vodu z baklažána. Vymastíme misu maslom a poukladáme  plátky zemiakov, baklažán, farmárske vajíčka, okoreníme, osolíme. Preložíme niekoľko vrstiev, na vrchu by mala byť vrstva zemiakov poliatá vajíčkom. Pečieme prikryté pri  200 °C  približne  30 minút a dopekáme odkryté ešte 10 minút. 
 
Prekladaný baklažán