Otváracie hodiny
Blog
Kelová polievka s mrkvou
4 - 5 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
 
 
Ingrediencie
 
1  ks hlávkový  kel
2 ks mrkva
5 - 6 ks zemiaky
2 strúčiky cesnak
Himalájska soľ
Mleté čierne korenie
Drvená rasca
Vegeta
Mletá červená paprika
Voda
 
 
Postup
 
1. Pripravenú zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame.
2.  Do hrnca s vodou dáme variť pokrájaný na prúžky  hlávkový kel,  osolíme , okoreníme a dáme drvenú rascu. Potom pridáme nakrájané na menšie kocky zemiaky,  mrkvu,  2 strúčiky  cesnaku,  vegetu,  mletú červenú papriku a  čierne korenie.  
3. Varíme, kým nie je všetko mäkké.
4. Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, ochutnáme a podľa potreby  ešte môžeme dosoliť himalájskou soľou. Polievku podávame ešte  teplú posypanú  na jemno nasekaným ligurčekom a  petržlenovou vňaťou, alebo aj feniklovou vňaťou.
 
 
Kel odkysľuje organizmus a zbavuje ho škodlivých až toxických látok, ktoré sa nestrávené hromadia v tráviacom trakte. Obsahuje  množstvo vlákniny, ktorá upravuje trávenie a odstraňuje zápchu. Pre vysoký obsah vitamínu C listoch posilňuje imunitný systém.
 
Kelová polievka s mrkvou