Pečený králik
4 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
Jeden väčší králik
Himalájska soľ, mleté čierne korenie, rasca, paprika, cesnak, kurkuma,
2 PL oleja
Postup
1. Umytého králika z každej strany dobre osolíme himalájskou soľou, okoreníme mletým čiernym korení, cesnakom, rascou kurkumou.
2. Okoreneného králika položíme na olejom vymastený pekáč , podlejeme ho vodou a pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C, asi jednu hodinu do zlata.
3. Počas pečenia ho podlievame a polievame vlastným výpekom. Ak sa nám voda počas pečenia vyparila, tak znovu prilejeme teplú vodu, aby sa nám lepšie mäso upieklo.
Podávame s uvarenými zemiakmi a podliate výpekom.
Mäso králika sa podobá kuraciemu mäsu a je zdrojom plnohodnotných bielkovín. Považujeme ho za ľahko stráviteľné.
Moja rada
Králičie mäso pečte krátko, aby vám mäsko dlhým pečením nevyschlo.