Otváracie hodiny
Blog
Pečený králik
4 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
Jeden väčší králik
Himalájska soľ, mleté čierne korenie, rasca, paprika, cesnak, kurkuma, 
2 PL oleja
 
Postup
 
1. Umytého  králika z každej strany dobre osolíme himalájskou soľou, okoreníme mletým čiernym korení, cesnakom, rascou  kurkumou.
2. Okoreneného králika položíme na olejom vymastený pekáč , podlejeme ho vodou a pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C, asi jednu hodinu  do zlata. 
3. Počas pečenia ho podlievame a polievame vlastným výpekom. Ak sa nám voda počas pečenia vyparila, tak znovu prilejeme teplú vodu, aby sa nám lepšie mäso  upieklo.
 
Podávame s uvarenými zemiakmi a podliate  výpekom.
 
Mäso králika sa podobá kuraciemu mäsu a je zdrojom plnohodnotných bielkovín. Považujeme ho za ľahko stráviteľné.
 
Moja rada 
 
Králičie mäso pečte  krátko, aby vám mäsko dlhým pečením nevyschlo.
 
Pečený králik