Otváracie hodiny
Blog

Šalát  z  červenej repy /cvikly/

Vhodné aj pre celiatikov

Ingrediencie

1 -2 ks červenej repy

1 ks kyslú pochúťkovú smotanu

 

Postup

1.       Očistenú červenú repu uvarte vo vode do mäkka.

2.       Na ruky si dajte pre istotu ochranné rukavice, aby ste nemali ruky červené z farbivá ktorú má repa. Z vrchnej šupky ju očistite a na jemnom strúhadle postrúhajte.

3.       Na postrúhanú červenú repu nalejte kyslú smotanu  a môžete podávať.

 

Moja rada

Takto pripravenú červenú repu môžu konzumovať aj osoby, ktoré majú  alergiu  na lepok.

Uvarenú repu môžete  podávať s nastrúhaným  chrenom, alebo šalátovou zálievkou, ktorú si  pripravíte z vody, jablkového  alebo vinného octa, himalájskej soli, čierneho korenia, mletej rasce a trošku trstinového cukru.

 Pri konzumácii takto  pripravenej cvikly pomáhate svojmu tráveniu a zlepšení činnosti pečene, pretože pozitívne pôsobí na krvný obeh a dokáže  regulovať vysoký krvný tlak.

Šťava z červenej repy sa odporúča ako prevencia a zároveň aj súčasť liečby rakoviny.

 

Šalát z červenej repy/cvikly