Blog
Králičia polievka
4 - 5 osôb | vhodné aj pre bezlepkárov
 
 
Ingrediencie
 
Menší  domáci  králik, alebo polovica králika
Koreňovú zeleninu:  2 mrkvy, 1 petržlen
1 kaleráb
1 cibuľu
2 cesnaky
1 menšiu červenú repu
Vodu
Himalájsku soľ
Celé čierne korenie
Nové korenie
 
Postup
 
1. Čistého králika pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do studenej vody. 
2. Pridáme očistenú zeleninu, nové a čierne korenie, himalájsku soľ a varíme pomaly. Uvarenú polievku precedíme a zavaríme do nej vaječné cesto.
Polievku podávame s mäsom a na kocky nakrájanou zeleninou. Predtým ju ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Na koniec pridáme nakrájanú na jemno čerstvú petržlenovú vňať.
 
Príprava vaječného cesta
 
Ingrediencie
 
1 vajce / ja som použila kačacie, ale ak nemáte, tak spokojne  použite čerstvé farmárske kuracie vajce/.
2-3 lyžice múky
2-3 lyžice studenej vody
 
Postup
 
Vajce, vodu a múku dôkladne zmiešajte v hrnčeku, nesmie byť riedke, ale ani príliš husté, tak aby sa vám ľahko hádzali malé kúsky lyžičkou do polievky. Krátko povarte a polievku podávajte s mäsom a zeleninou.
 
Tip 
 
Ak chcete variť pre celiatikov, použite bezlepkovú múku Jizerku, alebo zmes PK.
 
 
Králičia polievka
 
 
Králičia polievka