Otváracie hodiny
Blog
Morčacia polievka
4 - 5 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
500 g morčacieho mäsa / drobkov/
Koreňová zelenina: 2 mrkvy, 1 petržlen
Polovicu  kalerábu
1 cibuľa
Korenie, himalájska soľ, mleté čierne korenie, nové korenie
voda
Cestoviny ako závarka do polievky4-5 hrste v surovom stave.
 
 
 
Postup
 
1. Do studenej vody dáme variť morčacie mäso, pridáme mrkvu, petržlen, kaleráb,  cibuľu.  Okoreníme himalájskou soľou, mletým čiernym korením, novým korením a varíme do zmäknutia. 
2. Medzitým si uvaríme v dostatočnom množstve vody cestoviny špaldové a zvlášť kukurično-zemiakové bezlepkové  cestoviny, ja som uvarila  tarhoňu.
3. Na konci môžete polievku dochutiť nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ligurčekom. 
 
Moja rada
 
Varte veľmi pomaly, len tak, aby vám vývar bublal. Keď chcem varenie polievky urýchliť, tak ju varím v tlakovom hrnci. Ak chcete mať chutnejší vývar mäso vkladajte do studenej  vody.
 
Špaldové cestoviny sú ľahšie stráviteľné, ale kukurično-zemiakové sú vhodné pre ľudí, ktorý trpia neznášanlivosťou na lepok.
 
Morčacia polievka