Otváracie hodiny
Blog
Cícerová polievka
4 porcie  |  vegan, vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
4 hrste cíceru /ten si na noc namočíme do vody/
2 hrsť kukurice
2 hrsť hrachu
1 mrkvu
Polovicu červenej  kápie
Himalájsku soľ
Mleté čierne korenie
3 bobkové listy
Petržlenovú vňať
 
Postup
 
Cez  noc  namočený cícer  varíme vo vode do mäkka. Pridáme kukuricu, hrach, nakrájanú na kolieska mrkvu a  na kocky nakrájanú červenú kápiu. Všetko zalejeme vodou  alebo vývarom, pridáme himalájsku soľ, mleté čierne korenie a povaríme do zmäknutia zeleniny. Na koniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. 
 
 
Pohľadom čínskej dietetiky
 
Cícer je vhodný pre vegetariánov aj pre celiatikov. Cícer je vhodný i pre ľudí s cukrovkou, pretože má rovnaký ako ostané strukoviny nízky glykemický index.  Konzumácia strukovín všeobecne posilňuje obličky a podporuje oblasť slinivky a slezinu. 
 
Cícerová polievka