Otváracie hodiny
Blog
Bravčové karé s bambusovými výhonkami
4 osoby | vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
4 plátky bravčového karé
1 žltá paprika
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 konzerva bambusových výhonkov v slanom náleve /môžu byť aj čerstvé/
2 PL kečupu
1 cibuľa
1 PL kuzu
1 dcl slnečnicový olej
Mleté čierne korenie
Soľ himalájsku
1 l kuracieho vývaru 
 
Postup
 
1. Plátky mäsa jemne naklepte, osoľte himalájskou soľou, okoreňte mletým čiernym korením.
 
2. Na rozpálenom slnečnicovom oleji plátky mäsa prudko opečte z oboch strán. Opečené mäso uložte na pekáč, zalejte výpekom,  trochou vody a prikryté pečte 20 min. pri 180 °C. Po upečení mäso vyberte z výpeku. 
 
3. Výpek vyduste do tuku a osmažte v ňom na drobno pokrájanú cibuľu.
K cibuli pridajte 2 PL kečupu a zalejte 2 dcl vývaru. Po zamiešaní toto všetko preceďte do kastróla a prevarte. 
 
4. Na rezance nakrájané papriky a bambusové výhonky vložte do hrnca a všetko varte približne 5 minút. 
 
5. Rozpustite vo vode 1 PL kuzu, s ktorým zahustite omáčku.
Podľa potreby ju rozrieďte zvyškom vývaru na požadovanú hustotu.
Dochuťte Himalájskou soľou a korením.
 
6. Podávame s basmati ryžou alebo opekanými zemiakmi.
 
 
Môj tip
Môžete pridať aj kvapku tabaska, aby bola omáčka pikatnejšia. 
 
 
Bravčové karé na bambusových výhonkoch