Otváracie hodiny
Blog
Sekaná roláda s hlivou a špenátom
5 - 6 osôb |  vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
1 kg hovädzieho mäsa
1 kg bravčového mäsa /pliecka/
250g čerstvej hlivy ústricovej
250g mladého špenátového listu
6 tenké plátky tvrdého syra
50g masla
100g prerastaná slanina /narezaná na tenké dlhé  plátky/
2 vajcia
100g ryžovej múky
2,5 dl vody
Soľ morskú
Korenie
Mletá červená paprika
 
Postup
 
Hovädzie a bravčové mäso pomelieme na jemno, pridáme vodu, vajcia, korenie, mletú červenú papriku, morskú soľ a ryžovú múku
Vymiešame tuhú masu, ktorú rozložíme v tenkej vrstve na rozprestretý alobal na dne pekáča.
Umytú, nakrájanú na plátky hlivu a špenát samostatne orestujeme na masle. Po vychladnutí, rozložíme na mäso špenát, potom hlivu. Prikryjeme s plátkami syra a za pomoci alobalu ho zvinieme do rolky. 
Na druhý alobal rozložíme tenké plátky slaniny tak, aby sa navzájom prekrývali.
Na slaninu položíme rolku a znovu za pomoci alobalu navinieme  do rozloženej slaninky. 
Takto pripravenú rolku uložíme do pekáča  a pomaly pečieme pri 180°C približne 45 minút.
 
 
Môj tip
Môžeme ho podávať ako teplý pokrm so zemiakovou kašou a tekvicovým prívarkom. 
Ja som ho podávala s pečenými zemiakmi a na pare pripravenej koreňovej zelenine.
 
Všetky suroviny sú použité tak, aby to mohli jesť aj celiatici.
 
 
Sekaná roláda s hlivou a špenátom