Otváracie hodiny
Blog
Bryndzové halušky bezglutenové
4 - 5 porcií 
 
Ingrediencie
 
800g zemiakov
2-3 vajíčka /kačacie/
300g múka ryžová
3 PL múka sezamová
300g slaniny
200g bryndze
1 smotana /kulinárska špecialita z mandlí/
Himalájska soľ
 
 
Postup
 
1. Očistené zemiaky na jemno nastrúhame.
 
2.  Pridáme 2 – 3 vajíčka kačacie.
 
 
4. Všetko dobre zmiešame. 
 
5. Takto spracované cesto nahádžeme do vriacej osolenej vody.
 
6. Keď halušky vyplávajú na povrch, varíme ešte ďalších 5 minút a scedíme.
 
7. Bryndzu rozmiešame so smotanou /kulinárska špecialita z mandlí/.
 
8. Slaninu narezanú na kocky opražíme.
 
9. Halušky, bryndzu zmiešanú so smotanou /kulinárskou smotanou z mandlí/ a opraženú slaninu spolu zmiešame dochutíme himalájskou soľou a podávame.
 
 
Tip
 
Ak nemôžete smotanu farmársku /kravskú/ použite inú napr. ryžovú, kokosovú alebo mandľovú.
 
 
Moja rada
 
Ak chcem mať halušky pekné, čisté, predtým keď idem scediť halušky nachystám si do nádoby studenú tečúcu vodu, ktorú osolím himalájskou soľou. 
Uvarené, scedené halušky vsypem do tejto pripravenej osolenej vody, zamiešam a rýchlo  ich precedím cez sitko.
Zostanú teplé a krásne premyté. Môžu ich jesť celiatici.
 
Bryndzové halušky