Otváracie hodiny
Blog

Sezamové cestoviny s karobom

3 - 4 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
 
 
Ingrediencie
 
250g sezamové cestoviny 
2 PL svätojánsky chlieb karob
2 PL cukor práškový (pomletý trstinový)
200g maslo
Vodu v ktorej budete variť sezamové cestoviny si osoľte.
Používam 
1ČL himalájskej soli
 
Postup
 
1. V dostatočnom množstve vody si varím sezamové cestoviny, do ktorej pridávam trochu  himalájskej soli
 
2. Karob a práškový cukor zmiešam a posypem uvarené sezamové cestoviny.
 
3. Rozpustím si maslo a stačí ním už len sezamové cestoviny poliať.
 
4. Podávajte teplé. 
 
Tip
Moja rada
 
Sezamové cestoviny varím kratšie ako píšu v návode na prípravu. Potom ich už len nechám prikryté pod pokrývkou dôjsť. Mali by byť uvarené, tak akurát aldente (nerozvarené). 
Pri rozpustení masla dávajte pozor, aby sa vám nespálilo, stále ho miešajte a kontrolujte.
 
Karob je vhodný pre tých, ktorí majú alergiu na kakao. Výborná náhrada kakaa s prospešnými vlastnosťami na ľudský organizmus je karob.  
 
 
 
Sezamové cestoviny s karobom