Otváracie hodiny
Blog
Slzovkový šalát
2-4 osoby | vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
200 g Slzovky, /čiže  jojobové slzy, perličky jačmeňa/
2 – 3 paradajky
1 - 2  cuketu  alebo  uhorky
Mladú cibuľku  alebo pažitku
Štipku himalájskej  soli
 
Postup
 
1. Slzovku, ktorú ste si na sitku opláchli pod tečúcou vodou, vsypte  do nádoby a zalejte studenou vodou, aby sa cez noc napila vody a rýchlejšie sa vám uvarila, čiže zmäkla.
2. Ráno ju vložte  do hrnca s vodou a varte  približne 1 hodinu, do zmäknutia.
3. Po uvarení si scedíte slzovku a vodu si odložíte, aby ste si ju mohli vypiť neskôr  v podobe zdraviu prospešného čaju, pretože je to zdroj cenných vitamínov a minerálov.
4. Paradajky, cuketu  nakrájajte na menšie kúsky, osoľte s  himalájskou soľou, olejte cédrovým olejom a zmiešajte s uvarenou slzovkou . 
 
Podávajte ako hlavné jedlo, alebo samostatne ako chutný  šalát a nakoniec posypte nakrájanou mladou cibuľkou alebo pažitkou .  
Podávajte !
 
Slzovka odbúrava hlieny a posilňuje organizmus pred ochoreniami z prechladnutia, pomáha pri rôznych zažívacích ťažkostiach a vhodná aj pre celiatikov.
Jedzte  2 polievkové lyžice denne. 
 
 
 
Slzovkový šalát