Otváracie hodiny
Blog
Banány v čokoláde
Vhodné aj pre bezlepkárov
 
 
Ingrediencie
 
1 – 2 banány
50 g masla
Čokoládu na varenie (pre celiatikov musí byť bezlepková)
Potravinové jedlé ozdoby (pre celiatikov musia byť bezlepkové)
 
 
 
Postup
 
1. Čokoládu si dáme roztopiť  nad paru do vodného kúpeľa.
2. Banány očistené od banánovej šupy nakrájame na menšie valčeky.
3. Malou lyžičkou vydlabeme jamky z jednej strany banánu.
4. Vydlabanú  časť  banánu si rozmiešame s maslom a  naložíme do vrecúška na zdobenie.
5. Valčeky banánu namáčame z jednej, alebo aj z obidvoch strán do roztopenej čokolády a kladieme  na mastný papier vychladnúť. 
6. Takto pripravené banány ešte nie celkom vychladnuté namáčame do jedlej ozdoby.
7. Zoberieme si pripravené vrecúško s plnkou a vyplníme vydlabanú dieru v banáne.
Podávajte ako chutné ovocné pokušenie.
 
 
Moja rada
 
Banánové diery vydlabávam len tenkou rúčkou z malej lyžičky. Vyberajte si banány rovnejšie a širšie. Pri namáčaní  banánových valčekov do čokolády som používala malé dvojzubé vidličky.  Dozdobiť ich  môžete javorovým, alebo ryžovým sirup
 
Dobrú chuť.
 
 
Banánový pníček