Otváracie hodiny
Blog
Duté orechové rožky 
bezlepkové
 
Ingrediencie
 
500g cukor práškový
200g margarín /smetol, palmarín/
250g mleté orechy
200g múky / Jizerky/
1 balíčka prášok do pečiva
 
Čokoláda na ozdobenie rožka
Formičky na rožky
 
 
Postup 
 
Práškový cukor, margarín zmäknutý, mleté orechy, preosiatú múku a 1 balíčka prášku do pečiva som zmiešala. Vypracované cesto som naberala a robila guličky, ktoré som postupne vtláčala do pripravených formičiek. 
Pečú  sa vo vyhriatej rúre na 150 °C do zlatova.
Po vychladnutí som ich vytlačila opatrne  z formy a namáčala do pripravenej čokolády. 
Tieto rožky môžu jesť aj alergici na lepok.
 
Tip
Rožky môžete namáčaj aj z obidvoch strán.
 
Moja rada
Formičky sa nemusia ničím vymastiť.
 
Duté orechové rožky