Otváracie hodiny
Blog

Dunajské vlny

22.05.2019
Dunajské vlny
 
Ingrediencie
 
Cesto: 
210 g tuk /smetol/
150 g cukor práškový
3 PL mlieka
5 žĺtka
1 prášok do pečiva
270 g múky Jizerka
Sneh z 5 bielkov
Štipka himalájskej soli
5 ČL kakao
1 kg rozpolené a vykôstkované marhule, alebo kompót, ktorý sa musí scediť
 
 
Plnka:  
250 g masla 
200 g cukor práškový
1 l mlieka
40 g múky Jizerky
 
 
Postup
 
Cesto:
 
1. Smetol a práškový cukor som vymiešala  do peny. 
2. Pridala som 3 PL mlieka, 5 žĺtka, 1 prášok do pečiva. 
3. Postupne som vmiešala múku Jizerku a vyšľahaný sneh z 5 bielkov a štipkou himalájskej soli.
 
Spracované cesto som rozdelila na 2 časti.
 
1 diel som rozotrela na vymastený a múkou vysypaný plech.
2 diel som vymiešala s 5 ČL kakaa a rozotrela som ho na svetlé cesto.
Na vrch som poukladala vykôstkované rozpolené marhule a piekla som  v rozohriatej rúre pri  180 °C  30 min.
 
Na upečený a vychladnutý koláč som natrela krém pripravený z:
 
Postup
 
Plnka:
 
Maslo a práškový cukor som vymiešala.
V mlieku som rozmiešala  múku Jizerku a uvarila som  hustú kašu, ktorú som dala vychladnúť.
Do vychladnutej kaše som pridala pripravené maslo s cukrom.
Plnkou som natrela upečený a vychladnutý koláč a na vrch som poliala čokoládovou polevou.
 
Moja rada
Ak nemôžete konzumovať kakao, môžete ho nahradiť karobom – svetojánskym chlebom. Kravské  mlieko môžete nahradiť mliekom kokosovým.
 
Dunajské vlny