Otváracie hodiny
Blog
Puding s čiernymi ríbezľami
Vhodný aj pre bezlepkovú diétu
 
Ingrediencie
 
1 Zlatý klas od Dr.Oetkera
500 ml mlieka farmárskeho
2 PL trstinového cukru
1 - 2 balíčky vanilkového cukru
Javorový sirup 
 
Postup
 
1. Obsah balíčka som rozmiešala v 100 ml (0,1 l) mlieka.
2. Do zvyšného mlieka som pridala 2 PL trstinového cukru, 1 - 2 balíčky vanilkového cukru, môžete si tam pridať aj čistú vanilku a za stáleho miešania som nechala zovrieť.
3. Do vriaceho mlieka som pomaly  vliala pripravenú zmes a za stáleho miešania som varila  asi 1 – 2 minúty.
 
Do každého pohára som dala 5 ks piškóty bezlepkové, oliala som ich 1 lyžičkou javorovým sirupom. Toto som zaliala uvareným pudingom, na to som dala vrstvu ríbezlí a znova som to oliala vrstvou pudingu. Na vrch som oliala pripraveným maskarpone a ozdobila čiernymi ríbezľami.
 
Postup 
 
Mascarpone
 
2 PL smotany mascarpone (syr)
1 PL kyslej pochúťkovej smotany
Obidve smotany som zmiešala a ozdobila vrch pudingu.
 
Tip
Ak nemôžete farmárske mlieko, tak ho nahraďte kokosovým mliekom.
 
Puding s čiernymi ríbezľami