Otváracie hodiny
Blog
Bezlepková maková torta 
 
 
 
Ingrediencie
 
6 vajec
250 g maslo (rastlinného tuku)
2  poháre múky PK bezlepkovej
1 pohár cukru práškového
1/2 pohára pomletý mak
1 prášok do pečiva (2 ČL)
 
 
Postup
 
Všetky ingrediencie (vajcia, maslo, (rastlinný tuk), múku, cukor, mak, prášok do pečiva) spolu zmiešať rozdelíme na 2 časti.
Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej a  bezlepkovou  múkou vysypanej tortovej formy.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25-30 minút. Kontrolujeme paličkou, aby sa nám korpusy nespálili.
Upečené a vychladnuté 2 korpusy prekrojíme a naplníme plnkou.
Povrch aj boky potrieme plnkou a posypeme zomletým makom.
Ľubovoľne ozdobíme. Vyhladnutú krájame a podávame.
 
 
Plnka:
 
250 g práškový cukor
250 g maslo alebo rastlinný tuk
500 ml mlieka
2 – 3 PL bezlepkovej múky PK 
 
 
Postup
 
1. Práškový cukor a maslo vymiešame.
2. 500 ml mlieka uvaríme s 3 lyžicami PK múky na kašu.
3. Vychladnutú kašu primiešame do masla.
 
 
Maková torata MDŽ