Otváracie hodiny
Blog
MARTINKOVÁ TORTA
Bezlepková
 
Ingrediencie
 
6 vajec (FARMÁRSKE)
6 PL práškový cukor
6 PL múky Farina
2 ČL kypriaci prášok bezlepkový
 
Plnka
Malinový džem (množstvo podľa vlastného uváženia)
 
 
Postup
 
Zo 6 bielok vyšľahajte sneh, pridáte  6 PL práškového cukru. Do tuhého  snehu zamiešajte 6 žĺtka, 2 ČL kypriaceho prášku a nakoniec vmiešajte 6 PL múky FARINA.
Tortovú formu vymastite tukom, vysypte bezlepkovou múkou Farina a nalejte do formy vyšľahané cesto. Pečte vo vyhriatej rúre pomaly. 
Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíte napoly, naplníte, spojíte a ozdobte.
 
Tip
Moja rada
 
V mojej rúre pečiem na 170°C kým sa neoddeľuje od okrajov formy. 
Do bielkov môžete pridať štipku himalájskej soli, sneh sa tak rýchlejšie vyšľahá. 

 

Ak do ozdobovania torty zapojíte aj deti, bude mať z toho radosť nielen Martinko, ale aj celá rodina.

MARTINKOVÁ TORTA