Piškótová bezlepková torta
Ingrediencie
6 vajec (FARMÁRSKE)
6 PL práškový cukor
6 PL múky Farina
2 ČL kypriaci prášok bezlepkový
Plnka
Malinový džem (množstvo podľa vlastného uváženia)
Postup
Zo 6 bielok vyšľahajte sneh, pridáte 6 PL práškového cukru. Do tuhého snehu zamiešajte 6 žĺtka, 2 ČL kypriaceho prášku a nakoniec vmiešajte 6 PL múky FARINA.
Tortovú formu vymastite tukom, vysypte bezlepkovou múkou Farina a nalejte do formy vyšľahané cesto. Pečte vo vyhriatej rúre pomaly.
Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíte napoly, naplníte, spojíte a ozdobte.
Tip
Moja rada
V mojej rúre pečiem na 170°C kým sa neoddeľuje od okrajov formy.
Do bielkov môžete pridať štipku himalájskej soli, sneh sa tak rýchlejšie vyšľahá.
Ak do ozdobovania torty zapojíte aj deti, bude mať z toho radosť nielen Martinko, ale aj celá rodina.
.jpg)