Otváracie hodiny
Blog
Bryndzové pirohy bezglutenové
 
 
Ingrediencie
 
400 g múky Fariny
3 dcl vody
1 vajce
1300 g zemiakov
200 g bryndze
100 ml smotany
Himalájska soľ
Pažítka
Bravčové škvarky 
 
 
Postup
 
Najprv si pripravíte plnku  tak, že ošúpané a na mesiačiky nakrájané  zemiaky dáte variť  do osolenej vody.  Za cca 10-15 minút budú uvarené, scedíte ich a roztlačíte.
 
Nakrájate si slaninu na kocky a vyškvaríte z nej škvarky. 
 
Cesto si vypracujeme z múky, vody a vajca, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme tenké cca 5 mm kolieska, do ktorých vkladáme pripravenú zemiakovú plnku. Kraje na koliesku  spojíme a vznikne nám polmesiačik, ktorý ešte dozdobíme pritlačením tak,  aby nám plnka nevytiekla  z kolieska pri varení von. Takto pripravené pirohy varíme v osolenej vode 5-8 minút, pokým nie je cesto uvarené.
Uvarené pirohy vyberieme na lopár a po chvíľke (cca 20-30 sekundách) ich prevrátite na druhú stranu, aby obschli,  nevychladli a najmä, aby sa Vám nezlepili keď ich budete podávať. 
 
 
Tip
 
Moja rada
 
Takto pripravené  pirohy servírujete so škvarkami. Mne sa z cesta podarilo urobiť 35 ks. Pažítkou dozdobíte a dodávate telu viac vitamínov a minerálov, ktoré dodávajú  silu, energiu  a zabezpečia hladké trávenie, pretože táto bylinka povzbudzuje správnu funkciu čriev a tým dokáže organizmus z prijímanej potravy vyťažiť maximálne množstvo živín.
V tomto recepte boli použité bezlepkové výrobky, a takto pripravené sú vhodné aj pre celiatikov.
 
 
Pirohy