Otváracie hodiny
Blog
Maková bezlepková štrúdľa
 
Takáto štrúdľa sa dá urobiť z našeho bezlepkového lístkového cesta.
 
 
Ingrediencie
 
bezlepkové lístkové cesto
200 g mak
1 dcl mlieko
1 PL maslo
2 PL cukor /alebo iné sladidlo s nízkym Glykemickým indexom/
1 vajce /na potretie najlepšie a najzdravšie a najmä  farmárske od šťastných kúr/
 
 
 
Postup
 
Lístkové cesto rozvaľkajte na tenký plát, ktorý naplníte pripravenou makovou plnkou. Plát stočíte do rolky potriete rozšľahaným  vajíčkom a pečiete v predhriatej rúre na 200 stupňov celzia.
 
 
Plnka
 
Pomletý mak vsypte do jedného deci teplého mlieka  a lyžici roztopeného masla, oslaďte podľa svojej chuti, nechajte vychladnúť a natrite pripravené lístkové ceto.
 
 
Moja rada
 
Rozvaľkaný plát posypávam strúhankou a do plnky vmiešavam dopredu namočené vo vode, alebo v rume hrozienka Thomson a výborne chutí so zlatými hrozienkami a pistáciami. Podávajte poliaté s datľovým sirupom.
 
 
Zdroje
 
Maková plnka, ktorá je zvynutá  v štrúdli je účinný zdroj vápnika na kosti, kĺby a zdravé zuby, pomáha  pri strese a vypätí.
 
 
Maková štrúdľa