Otváracie hodiny
Blog
Bezlepková jablková štrúdľa 
 
Obrovská moc jablka Vás ochráni pred chrípkou a nachladnutím.
Jablká sú jednou z najzdravších druhov u nás dostupného ovocia.
Pre zaneprázdnené gazdinky ponúkam rýchlu alternatívu na prípravu bezlepkovej zdravej jablkovej štrúdle.
 
 
Ingrediencie
 
1 ks bezlepkového lístkového cesta u nás zakúpené
6 jabĺk stredne veľkých
100g hrozienka Thomson alebo zlaté
1 PL Rum (pre celiatikov nie UM, na to si dávajte pozor)
1 PL cukru trstinového
1 vrecko škoricového trstinového cukru
1 vanilka s trstinovým cukrom
1 PL strúhanky
2 PL masla rozpusteného
2 PL múky bezlepkovej na posypanie dosky
1 PL slivkový sirup
 
Postup
 
Na pomúčenej doske som cesto rozvaľkala. Roztopeným maslom (pierkom) som pokropila celú plochu cesta, posypala som ho rovnomerne opraženou strúhankou a na to som rozložila udusené a vychladené na tenko postrúhané jablká, hrozienka namočené v rume a všetko som posypala cukrom, škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom. Ešte raz som pokropila roztopeným maslom a potom pevne zavinula a dala na plech.
Po povrchu som potrela roztopeným maslom a dala piecť do stredne teplej rúry. 
Počas pečenia som občas ešte potrela roztopeným maslom. Pečie sa asi 30 minút do zlatista. 
Podávať ju môžete teplú alebo studenú posypanú cukrom, poliatu slivkovým sirupom.
 
Výborná pre množstvom vlákniny, ktoré jablká obsahujú.
 
 
Jablková štrúdľa