Bravčový kvet s dusenou kapustou
Bravčové mäso je zdroj bielkovín a proteínov a s kapustou tvoria dôležitú zložku zdravej stravy, ktorú si môžete dopriať raz za týždeň.
Chudé bravčové mäso obsahuje menej tuku než hovädzie a jahňacie.
Zinok obsiahnutý v mäse je potrebný pre rast a reprodukciu, ako aj na zdolávanie infekcií a liečbu poranení.
Kyslá kapusta je úžasná bomba a aj zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, flór, fosfor, horčík či draslík. Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily. Zároveň je kyslá kapusta aj antioxidantom a požieračom tuku. Pre všetky svoje blahodarné účinky sa už pradávno zaradila na prvé priečky najzdravších potravín vôbec.
Recept
Vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
4 ks Bravčové plátky mäsa (karé)
1 cubuľu
1 PL masti
korenie mleté čierné
Himalájska soľ
Mletá červená sladká paprika
Kyslú kaprustu
Kyslú kapustu si nakrátko uduste na masti, cibuľke, podliate vodou, okoreňte himalájskou soľou a čiernym korením.
Bravčové mäso naklepte na tenké rezne, okoreňte himalájskou soľou, mletým čiernym korením, paprikou. Z plátku mäsa urobte ružičku a pečte uložené v pekáči, za občasného podliatia, pokým mäso nieje upečené.
