Otváracie hodiny
Blog
Sezamové cestoviny s orechovou posýpkou
Vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
250 g sezamových cestovín /tenké/
100 - 200 g orechov pomletých /vlašské orechy/
100 g cukru práškového
250 g masla farmárskeho
1 čajovú lyžičku soli
 
 
Postup
 
1. Vo vode som si uvarila sezamové tenké cestoviny, do ktorej som dala himalájsku soľ. Varila som ich krátko, pomaly a v dostatočnom množstve osolenej vody. Ja ich radšej skôr odstavím z plameňa a prikryté nechávam dôjsť tak, aby boli také akurát al dente. 
2. Uvarené cestoviny sezamové som precedila cez sitko bez premývania a poliala som ich roztopeným maslom, /GHI maslom farmárskym/.
3. Posypala som ich pomletými orechmi, ktoré som zmiešala s práškovým cukrom.
Poprípade na osladenie môžete použiť agávový alebo javorový sirup. Mne to chutí s datľovým sirupom. Diabetikom určite bude vyhovovať brezový práškový cukor.
Celé toto chutné a jednoduché jedlo je pripravované tak, aby ho mohli jesť celiatici.
Ozdobené môžete podávať.
Dobrú chuť !
 
 
Sezamové cestoviny s orechovou posýpkou