Otváracie hodiny
Blog
Uhorkový šalát
4 – 5 porcie | vhodné aj pre bezlepkárov
 
Ingrediencie
 
2-3 ks šalátové uhorky 
1 ČL Himalájska soľ
Štipka mleté čierne korenie
1 PL Jablkový ocot môže biť aj BIO
1 ČL Trstinový cukor
 
Postup
 
1. Umyte uhorky očistíme, na jemnom strúhadle nastrúhame na kolieska.
2. Takto pripravené uhorky osolíme himalájskou soľou a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme jablkový ocot a cukor.
3. Všetko zamiešame necháme chvíľu postáť a podávame.
 
Moja rada
 
Uhorky  pustia vodu ak ich himalájskou soľou osolíte a preto už do nich nepridávam žiadnu vodu. Ak sú čerstvé a mladé, tak ich nemusíte ani šúpať, aby Vám ostali všetky vitamíny, ktoré sa nachádzajú hneď pod šupkou. Aj vláknina obsiahnutá v šupke je potrebná pre peristaltiku čriev a  chudnutie.
Diabetici si môžu vymeniť trstinový cukor za stéviový  alebo brezový cukor.
Pre obmenu chute šalátu si niekedy pridávam smotanu, alebo cibuľu, mletú červenú papriku, kôpor alebo aj balsamicový vinný ocot, ktorý tomuto šalátu dodá takú super chuť. Takto pripravený šalát je vhodný aj pre celiatikov. Je plný vitamínov, minerálov a  pre svoje účinky by ste ho mali jesť každý deň.
 
 
Uhorkový šalát