Blog

Pavlová torta

6 porcie

 

Korpus

Ingrediencie

2 ks vaječné  bielka

125 g kryštálového cukru

50 g práškové cukru

Štipka soli

 

Krém

Ingrediencie

250 ml smotany na šľahanie 33 %

125 g mascarpone

 

Postup

Najprv si začneme v miske miešať  bielka na sneh so štipkou soli. Medzi šľahaním snehu pomaly prisypávame kryštálový cukor a potom  práškový cukor.  Miešame kým nie je úplne tuhý.

Na plech vystlatý papierom na pečenie prenesieme tuhý sneh a vytvarujeme tortičky, čiže  veľké snehové pusinky o prieme 10 – 15 cm, ktoré dáme sušiť do vyhriatej rúry na 100 °C, trošku narastú a stačí  1,5 hodiny. Ak chceme, aby Pavlove tortičky ostali krásne biele, tak ich sušíme na  80 °C približne 2 hodiny.

Krém

Smotanu spolu s mascarpone vyšľaháme do tuha.  Nemusíme pridávať ani stužovať  a krém bude krásne tuhý.

Na vysušené tortičky  nanesieme krém a ozdobíme s džemom s kúskami ovocia a rôznym farebným sezónnym ovocím.

Tip

Do krému môžete primiešať vanilkový cukor a na vrch posypať škoricovým cukrom, alebo kakaom  a dozdobiť mätou.

Okoštujeme!

 

pavlova torta