Pavlová torta
6 porcie
Korpus
Ingrediencie
2 ks vaječné bielka
125 g kryštálového cukru
50 g práškové cukru
Štipka soli
Krém
Ingrediencie
250 ml smotany na šľahanie 33 %
125 g mascarpone
Postup
Najprv si začneme v miske miešať bielka na sneh so štipkou soli. Medzi šľahaním snehu pomaly prisypávame kryštálový cukor a potom práškový cukor. Miešame kým nie je úplne tuhý.
Na plech vystlatý papierom na pečenie prenesieme tuhý sneh a vytvarujeme tortičky, čiže veľké snehové pusinky o prieme 10 – 15 cm, ktoré dáme sušiť do vyhriatej rúry na 100 °C, trošku narastú a stačí 1,5 hodiny. Ak chceme, aby Pavlove tortičky ostali krásne biele, tak ich sušíme na 80 °C približne 2 hodiny.
Krém
Smotanu spolu s mascarpone vyšľaháme do tuha. Nemusíme pridávať ani stužovať a krém bude krásne tuhý.
Na vysušené tortičky nanesieme krém a ozdobíme s džemom s kúskami ovocia a rôznym farebným sezónnym ovocím.
Tip
Do krému môžete primiešať vanilkový cukor a na vrch posypať škoricovým cukrom, alebo kakaom a dozdobiť mätou.
Okoštujeme!
