Blog

Lievance

4 – 5 porcie

 

Suroviny

300 g múky pšeničnej hladkej !!! Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov

50 g banánovej múky

3/8 litra farmárskeho mlieka alebo šľahačky

1 PL práškového cukru alebo medu !!! celiatici použijú len cukor vhodný pre celiatikov

1 PL rozpusteného masla

1 vajce

1 žltko

Trošku soli

1 balička prášku do pečiva !!! Celiatici použijú len prášok vhodnú pre celitikov

1 balíčka vanilkového cukru

Olej na pečenie lievancov

 

Postup

Do vyššej nádoby nasypeme múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, trošku soli, pridáme mlieko, rozpustené maslo, vajce, žltko a všetko spolu rozmiešame vareškou. Cesto musí mať konzistenciu riedkej bezhrudkovej kaše. Ak je príliš husté dolejeme  mlieko. Na rozpálenú panvicu s olejom  lejeme malé  kolieska, ktoré pečieme z obidvoch strán do zlata.

Po upečení potrieme  jahodovým džemom, posypeme  práškovým cukrom a môžeme podávať s jablkami v karameli.

 

Tip

Na lievance si môžete dať jablká v karameli.

Ingrediencie

3 PL kryštálového cukru

1 PL masla

1 väčšie jablko

 

Postup

Karamel

si pripravíte tak, že na panvicu si nasypete 3 lyžice kryštálového cukru necháte ho pomaly roztopiť, dávate pozor, aby sa vám cukor  nespálil, rýchle miešate a pridáte lyžicu masla, miešate až sa maslo s cukrom spojí. Jablká, ktoré máte ošúpané, zbavené jadrovníka, nakrájané na kocky pridáte do pripraveného karamelu. Chvíľku ich miešate spolu s karamelom až sa celé obalia a prehrejú. Podávate na lievance.

Dobrú chuť!

 

Moja rada

Ak ste alergický na kravské mlieko, použite vodu, alebo iné vhodné rastlinné mlieko.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celitikov

 

lievance | lívance | dolky | talky

 

lievance talky

 

lievance

 

lievance

 

lievance | lívanečky | dolky | talky | múčnik