Blog

Lievance

18.10.2018

Lievance

4 – 5 porcie

 

Suroviny

300 g múky pšeničnej hladkej !!! Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov

50 g banánovej múky

3/8 litra farmárskeho mlieka alebo šľahačky

1 PL práškového cukru alebo medu !!! celiatici použijú len cukor vhodný pre celiatikov

1 PL rozpusteného masla

1 vajce

1 žltko

Trošku soli

1 balička prášku do pečiva !!! Celiatici použijú len prášok vhodnú pre celitikov

1 balíčka vanilkového cukru

Olej na pečenie lievancov

 

Postup

Do vyššej nádoby nasypeme múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, trošku soli, pridáme mlieko, rozpustené maslo, vajce, žltko a všetko spolu rozmiešame vareškou. Cesto musí mať konzistenciu riedkej bezhrudkovej kaše. Ak je príliš husté dolejeme  mlieko. Na rozpálenú panvicu s olejom  lejeme malé  kolieska, ktoré pečieme z obidvoch strán do zlata.

Po upečení potrieme  jahodovým džemom, posypeme  práškovým cukrom a môžeme podávať s jablkami v karameli.

 

Tip

Na lievance si môžete dať jablká v karameli.

Ingrediencie

3 PL kryštálového cukru

1 PL masla

1 väčšie jablko

 

Postup

Karamel

si pripravíte tak, že na panvicu si nasypete 3 lyžice kryštálového cukru necháte ho pomaly roztopiť, dávate pozor, aby sa vám cukor  nespálil, rýchle miešate a pridáte lyžicu masla, miešate až sa maslo s cukrom spojí. Jablká, ktoré máte ošúpané, zbavené jadrovníka, nakrájané na kocky pridáte do pripraveného karamelu. Chvíľku ich miešate spolu s karamelom až sa celé obalia a prehrejú. Podávate na lievance.

Dobrú chuť!

 

Moja rada

Ak ste alergický na kravské mlieko, použite vodu, alebo iné vhodné rastlinné mlieko.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celitikov

 

lievance recept

 

lievance recepty

 

lívance recept

 

lievance ako na to

 

recepty

 

recepty od babicky

 

recept na obed

 

dezerty