Otváracie hodiny
Blog

Orechové rezy

07.04.2019

Orechové rezy

 

Ingrediencie

310 g masla

310 g práškového cukru

340 g mletých orechov  (vlašské)

160 g hrubej pšeničnej múky

8 vajec 

Z bielkov  vyšľaháte sneh a žĺtka si nechajte na polevu.

 

Postup

Z bielkov a cukru si vyšľahajte tuhý sneh, pridajte zmäknuté maslo a postupne múku, pomleté orechy. Vymiešané cesto rozotrite na maslom potretý a múkou vysypaný plech. Rúru si vyhrejte na 140 °C a koláč pečte 30 minút.

 

Postup na polevu

Zo žĺtkov a 300 g práškového cukru si vymiešajte hladkú hmotu, ktorú vylejete na ešte teplý upečený koláč. Hladkú hmotu lízatkom  rovnomerne  rozotrite a dajte do rúry vysušiť krátko 3 – 5 minút, aby Vám poleva nepopraskala.

 

Tip

Moja rada

V prípade menších úprav receptu uverejnených v texte je vhodné aj pre bezlepkárov.

Múčnik bude ešte lepší ak si do cukru primiešate vanilkový extrakt, alebo pravú vanilku.

orechové rezy

orechové rezy

orechové rezy