Blog

Losos s drveným tymiánom

 

 

Ingrediencie

 

Losos, alebo filety lososa

Soľ

Mleté čierne korenie

Tymián

Kokosový olej

Maslo

Citrón

 

Postup

 

Z umytého a osušeného lososa odstránime šupiny. Ochutíme ho čiernym korením, soľou a tymiánom. Opekáme na panvici na troche kokosového oleja najskôr kožou nadol. Lososa zľahka pritlačíme, aby sa opiekol rovnomerne. Keď je koža chrumkavá, tak ho otočíme a pomaly dopekáme aj z druhej strany. 
Na záver pridáme na panvicu maslo a necháme ho rozpustiť. Stiahneme z ohňa a lososa pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Panvicu prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať.
Takto pripravený losom je vhodný aj pre CELIATIKOV -:)
Príloha je zvolená uvarené zemiaky.


Pochutíme si!

 

losos