Blog

Syrová roláda | sýrová roláda

 

Suroviny

200 g syra (eidam 45 %) !!! Celiatici použijú syr vhodný pre celiatikov

200 g masla

200 g syrokrému !!! Celiatici použijú syrokrém vhodný pre celiatikov

Pochutiny (šunka, vajíčko, kápia, pažítka, petržlenová vňať, čierne, alebo zelené olivy, sušené paradajky, šampiňóny, jahody, maliny, sušené slivky a pod.)

!!! Celiatici použijú len výrobky vhodné pre celiatikov

 

Postup

Ako uvariť syr

 

Tehličku syra dáme do mikroténového sáčka, pevne zaviažeme a vo vodnom kúpeli rozpustíme.

Rozpustený syr vyberieme z vody, vyklopíme na maslom (olejom) vymastenú dosku.

Syr sformujeme do obdĺžnika a mastným valčekom vyvaľkáme na plát o hrúbke 1 – 2  milimetre.

Rozvaľkaný plát syra necháme vychladnúť.

 

Príprava peny

 

Z masla a syrokrému ručným šľahačom vyšľaháme penu, ktorú natrieme na rozvaľkaný a vychladnutý plát syra.

Plát ozdobíme pochutinami.

Pevne zrolujeme do rolády, aby nevznikli bubliny. Roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu a necháme stuhnúť v chladničke, minimálne cez noc. Stuhnutú krájame na tenké kolieska.

Pochutíme si

 

Moja rada

Druhá verzia rozvaľkania syra 

Syr v sáčku, rozpustený vo vodnom kúpeli môžete rozvaľkať priamo v sáčku, bez toho, aby ste ho zo sáčku vyberali. Keď je v sáčku nemusíte valček ani dosku potierať olejom, len sáčok po rozvaľkaní roztrihnete a pokračujete v natieraní peny.

!!! Celiatici použijú len výrobky vhodné pre celiatikov

 

syrova rolada | syrová roláda | roláda s olivami | roláda so slivkami | roláda

 

oblozena misa

 

studené predkrmy

 

syrová roláda | roláda so syrom | roláda | rolada | rolada s olivami | rolada so slivkami | rolada s paprikou