Celiatik Erika Ištvániková
Otváracie hodiny
Blog

Arašidové maslo

 

Ingrediencie

 

300 g arašidy

1 -2  PL Olej olivový

Štipka himalájskej  soli

1 čajová lyžička cukor

 

 Postup

  1. Arašidy najprv olúpeme od tvrdej šupky, dáme na plech a vo vyhriatej rúre na 150 °C opražíme do zlatova.
  2. Opražené vsypeme do mixéra a mixujeme pokým nevznikne jemná hmota.
  3.  Keď sme z opražených orechov dosiahli požadovanú hrúbku, do rozmixovanej hmoty prilejeme olej, podľa chuti soľ, alebo cukor a ešte chvíľu všetky ingrediencie dôkladne rozmixujeme na jemnú,  kvalitnú homogénnu, ťahajúcu sa hmotu.
  4. Podávame natreté na chlieb, alebo ho jeme len tak na lyžičku, pridávame do omáčok k mäsu, natierame s ním palacinky, alebo lievance /dolky, talky/.

 

Moja rada

Najlepšie je ak si ho pripravíte doma za pomoci členov rodiny si arašidy rýchle olúpete.

Tí lenivší siarašidy môžu kúpiť v niektorej zdravej výžive, alebo v supermarkete. Oleja pridávajte podľa toho aké to chcete mať husté. Miesto olivového oleja môžete použiť s vôňou, alebo bez vône kokosový olej.

 

Arašidové maslo