Blog

Kapustovo vajíčkový šalát 

Vhodné aj pre bezlepkárov

 

Ingrediencie

 

1 hlávku  kapusty /pekinskej/

1 ks uhorky

1 – 2 mrkvy

3 – 4 vajíčka

1 čajová lyžička himalájskej  soli

Štipku mletého čierneho korenia

1 polievkovú lyžicu balsamikového octu

1 polievkovú lyžicu sezamového oleja

 

Postup

  1. Umytú hlávku kapusty si narežte na tenké rezančeky a vložte do misky. K tomu si pridajte umyte a nakrájané uhorky, nastrúhanú očistenú mrkvu.
  2. Všetko posypte himalájskou soľou, mletým čierným korením.
  3. Polejte jednou polievkovou lyžicou balsamikovým octom a sezamovým olejom.
  4. Nechajte premiešané chvíľu postáť a pridajte nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka.
  5. Všetko zmiešajte a podávajte.

 

Podávajte ako prílohu, alebo ako chutný olovrantový šalát s bezlepkovým kukuričným chlebom.

Dobrú chuť!

 

Kapustovo vajíčkový šalát

 

Kapustovo vajičkový šalát

 

Kapustovo vajíčkový šalát

 

Kapustovo vajíčkový šalát