Tekvicová hokkaido polievka
	4 - 5 porcie 
	 
	Ingrediencie
	 
	1 menšiu tekvicu Hokkaido
	3 ks zemiaky
	Himalájska soľ
	Mleté čierne  korenie
	Voda
	Muškátový oriešok
	Tekvicový olej na dochutenie
	Tekvicové semienka
	 
	 
	Postup
	 
	1. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky som dala variť do vody, ktorú som osolila himalájskou soľou a mletým čiernym korením.
	2. Tekvicu som umyla, rozrezala na dve polovice, semienka som vydlabala a celú tekvicu bez ošúpania som nakrájala na menšie kocky, ktoré som pridala ku zemiakom.
	3. Všetko som varila do zmäknutia.
	4. Keď boli zemiaky a tekvica mäkké  ponorným mixérom som ich rozmixovala.
	5. Polievku som ochutnala, pridala  himalájsku soľ  a nastrúhaný muškátový oriešok, ktorý vylepší každému jedlu chuť. 
	6. Pred podávaním som hotovú polievku poliala  tekvicovým olejom a posypala semienkami z tekvice. 
	 
	Dobrú chuť!
	 
	V prípade menších úprav receptu uverejnených v texte je vhodné aj pre bezlepkárov.